За убавото село Добролево

карта каде се намира селотоНашто е много убаво село откадето и да си го погледнеш ебаси. Расположено е некакси в малечка долчинка по двата брегове на Долната и Горната бара, които и двете се оливат у река Бръзица, апа она се претача у реката Скът. Има си даже и транспортена връска с един асфалтов път а он па си върви от Долно уйно нанагоре по баира накъмто Горно уйно и те тека. Добролево се пада баш напомеждо двете. Като фанеш по асфалто покрай Долно уйно и го подминеш, мое да стигнеш у градо. Там има влак и гара също тека. Сичките теа работи може да си ги оринтираш ако погледнеш картата о десно, нищо че е на чуш език ебаси.

EСТОРИЧЕСКА СПРАФКА
На местото на сегашното Добролево е имало големо тракиско село, ама от грацки тип ебаси. Разни ора са откривале неколко тракиски надгробени могилища. При раскопване на една текава могила са намериле един двуостар меч с далжина общо метар и нещо, железни копиа и други разни работи. За тех расправат че биле некаде откъмто краят на вториа век още преди Ристос, ама как се сещаш са ги откарале у градо ебаси. Нема да те ментим и че ти кажем, че и сега ровиме и чатпат езлиза по неко пендар де.

язе и Глигорица у каруцата с НаткаТранспортат ни по селото е предимен от каруци, както се види и на фотото у лево. Там един фотажиа ме е фанал на кадро (язе оправлявам мепесето) също Глигорица тя е онаа каде се види повечко от неа, и зад мене се види как се е наместила срамливо Натка от горната маала. Тука че натъртим че Натка е слочайно с Глигорица, що они двете се не понасат савсем башбаш, по пречина на разни ревности откаде Глигорица накамто Натка, заварзано напокрайто мене ебаси.

КОЛТУРНИ И ПРИРОДНИ НЕЩА
У нащо Добролево си имаме децка градина, очилище, читалище, хоремаг, лафка, и жипитка, коя преожда от градо. Селската ни църква е направена през 1882 година от Кольо Кавгажийски и е имала поп, ама сега нема що се не расбраа нещо покрай синодите де.песа на Къци как пори водата Она си е с резби и исписани стени, само иконите понамалеват силно, що клисара не мое да ги оварди ебаси. Във краят на мерата ни, си имаме голем езовир накъмто сто и шейсе декара па и повече. Язовират опира о гористи васвишения и убава чешма, каде мое да пинеш студена водица ако си изморен. Местото е като на картина и е одобно за развиване на селски торизъм с преспиване и бес, сачетан с опражневане на кви ли не воднисти спортове като ловене на риба, плуване, каране на лотка, и други. Само водни ски нема да може да се карат що е тварде равно. А на снимката се види как песа на Къци Ходожнико пори оспешно из водата, що он се там се варти да зографисва. Къци а не песа.

« сичките тиа писаници ги има и у www.hulite.net което е серьозно нещо а не като тоа веб »